tirsdag den 28. oktober 2014

I samklang med evigheden

 
Ralph W Trines bog "I samklang med Evigheden". Den kom til mig ved et tilfælde, der på ingen måde var et tilfælde, for den slags tror jeg ikke på. Jeg læser i bogen, jeg dufter det gamle papir og indånder den visdom, som endda i bogform er ældre en jeg. Jeg holder forsigtigt om den gamle bog, som jeg har lånt på Statsbiblioteket i Århus og så hører jeg gamle Ralph tale til mig.
 
'Er du skribent?' Jeg nikker forsigtigt og Ralph fortsætter: 'Da husk på, at denne ene, store regel, som ligger til grund for al vellykket litterært arbejde er denne:
 
Se ind i dit eget hjerte og skriv. Vær sand. Vær frygtløs. Vær tro mod din sjæls tilskyndelser. Husk på, at en forfatter aldrig kan skrive mere, end han selv her. Hvis han ønsker at skrive mere, må han blive mere. Han er simpelthen sin egen amanuensis. Han skriver på en måde sig selv ind i sin bog. Han kan ikke lægge mere i den, end han selv er.'
 
Og det er med skrivegerningen som med livet. Så meget har jeg da lært!
 
Kuldegysning! Jeg ser på Ralph og stirrer ind i min egen sjæl. Jeg vidste det jo egentlig godt, men jeg havde brug for at høre det sagt på netop den måde. Ralph smiler og fortsætter, han har meget godt på hjerte. Og alt det vil jeg ikke citere her, men læs selv bogen, om nogle uger er den tilbage på sin hylde i Århus. Jeg håber dog at det kun er for en kort bemærkning, for gode gamle Ralph har meget guddommelig visdom at dele med os.
 
Når vi oplader os for de højeste inspirationer, vil de aldrig svigte os. Men hvis vi forsømmer dette, vil vi komme til kort med at nå de højeste resultater, lige meget hvad vi tager fat på.
 
Og hvordan oplader vi os for de højeste inspirationer? Vi oplader os selv. Vi standser op og beslutter os for at følge glæden. At vi ønsker at leve ud fra væren i stedet for handling. Vi gør det, der fornøjer vores sjæl og følger vores hjerter, for når vi gør det, så gør vi det for alles bedste.
 
Kærlig hilsen
Ralph W Trine og Lene <3
 

 
Oktober 2014

1 kommentar:

  1. Læste bogen da jeg var lille. Mine forældre havde bogen - smukt og klart skrevet

    SvarSlet

Ordet er dit! Og jeg bliver så glad, hvis du skriver i gæstebogen og efterlader en lille hilsen.