onsdag den 27. august 2014

Sjælens agenda


 
’Hvad hvis din sjæl har en agenda, som du blot skal lytte til og følge?’
Hun ser på mig, øjnene hviler et sted dybt i mig. Jeg mærker genklangen af budskabet, der forstås et andet sted fra. Så jeg nikker bare.

’Vil du tænke over det spørgsmål og lade det bundfælde sig? Denne gang venter hun ikke på min reaktion, hun træder et skridt nærmere, tager min hånd i sin og fortsætter:

’Din indre guru. Kan du huske, hvad vi talte om på min første dag hos dig? Den første august, hvor det stadig var sommer og håbet levede i humlebiernes summen og rosernes duft? Min måned er snart gået og afskedens dugvåde øjeblik nærmer sig. Efteråret rasler i kulisserne, bag træerne ånder hun blidt på buske og blade. Snart forlader jeg dig, men denne gang er jeg helt rolig. For jeg ved, at du erkendt noget vigtigt. Det har været svært men nødvendigt. Og du er klar til at besvare spørgsmålet. Om sjælens agenda. Du er klar til at lytte. Og tage imod.’
Mere afslører hun ikke. Hun har tænkt at nyde dagen; ”Carpe Diem’ nynner hun, mens hun danser ned af trappen i sin sensommerkjole. Lette skridt på trætrin. En tung duft af sommer krydret med noter af fugt og forrådnelse sejler i hendes kølvand. Jeg fornemmer æbler og de allersidste blommer. Den klæbrige lugt af våd jord. Og noget andet, jeg ikke helt kan definere. Samtidig forstår jeg, at det er helt som det skal være. Af ord er jeg kommet,  men derfor behøver jeg jo at sætte ord på alt. Jeg skal bare mærke det. Den gode følelse og genklangen, lytte til den sang, der lægger sig blidt om min sjæl som et … slumretæppe. Egentlig er det slet ikke en slumren, selvom det kan føles sådan. Det er nærmere en stille opvågning.

Hvad nu hvis min sjæl har en agenda, som jeg blot skal lytte til og følge? Hvad siger du? Ja, for spørgsmålet var jo ikke kun til mig, det var til os alle. Sådan er det med August og månederne, de er til for os alle sammen. De har en fin mission. Men det opdager man først, når man lærer at acceptere dem. Forstå deres sprog. Og den slags tager tid og tålmodighed. Som … jeg har rigeligt af! Jeg ler kærligt af mig selv og gentager ordene , for de er et vigtigt mantra. Og jeg husker de to magiske ord.  
Jeg er tid og tålmodighed. Alting kommer, når det skal. Når det er tid. Når jeg er klar og …du er klar.
 Er vi …
Klar til at give slip?
Klar til at tage imod?
Klar til at lytte til sjælen og dens agenda?
Indstillede på at følge glæden?
Parate til at gribe dagen og tage imod de gode øjeblikke?
Leve i nuet?
Leve langt mere fra kroppen og sjælen og mindre fra sindet?

August synger. Jeg kan høre hendes klokkeklang fra haven nedenunder. I dag står døre og vinduer åbne, vasketøjet danser i vinden og noget falder på plads.
Det føles godt. Og når det føles godt … så er det sjælen, der har sit hjerte med i spillet. Og hjertet er det allervigtigste punkt på sjælens dagsorden.


Tekst og billede, Lene Megan, august 2014

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Ordet er dit! Og jeg bliver så glad, hvis du skriver i gæstebogen og efterlader en lille hilsen.