mandag den 19. maj 2014

Dagbog fra Øland (1)


At vågne på Øland den første morgen. Her er iskoldt, vi har ingen varme på, men solen skinner derude og fuglene synger. Det bliver en fin dag, jeg kan mærke det og begynder at glæde mig til kaffen allerede inden jeg forlader sengen. Jeg tror det var fuldmåne i nat, jeg havde svært ved at falde i søvn. Den lyste over øen og gav landskabet et magisk skær, jeg trak forsigtigt gardinet til side og spejdede ud i natten. Lysvågen på Øland. En af hundene trippede uroligt rundt, jeg stod op og hjalp hende med at finde ro på puden. Måske mærkede hun også fuldmånen?

Alt er nyt, solen skinner forsigtigt over trætoppene og duggen ligger tungt i græsset. Det er lysegrønt derude, stadig forår men sommeren nærmer sig med hastige skridt. I bogen jeg læser, en krimi som foregår på Øland, bliver denne tid på året kaldt forsommer. Tiden går, men sjældent så hurtigt som vi tror. Det er os, der går stærkt, vi færdes konstant på en motorvej gennem vores eget liv. Først når vi kører fra, sænker farten og lader os synke ind i tiden, begynder vi at leve.

Nuet er uendeligt. Nu, disse ord, pennen der glider over papiret og fuglene, der hylder dagen og lyset.

Kæresten er i bad, jeg lader ordene dryppe, et efter et falder de på papiret. Det er koldt om fødderne, vi kunne have tændt op i brændeovnen, men sådan blev det ikke. I dag går turen til den sydlige del af øen, Alvaret og de vilde orkideer. Vi blev anbefalet at komme tilbage til maj og nu er vi her så. Det er min tur til et bad, jeg tøver med at tage de tykke sokker af. Jeg tøver i det hele taget. Jeg vil fastholde dette øjeblik som jeg holder på pennen, blive ved med at skrive og altid sidde ved dette bord i et hus på det nordlige Øland. Ordene er anderledes her. Der er andre historier.

Solen skinner og dagens eventyr venter derude i Ølands natur. Jeg tager imod.

Hvem er hun mon, kvinden, som sidder der i trøje og tykke sokker med en halvkold kop kaffe og som har bestemt sig for at blogge dagbog i hånden? Dette var hendes første indlæg fra Øland.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Ordet er dit! Og jeg bliver så glad, hvis du skriver i gæstebogen og efterlader en lille hilsen.