søndag den 7. oktober 2012

I det øjeblikSå vågner man en morgen og opdager, at alt er nyt.
Morgenen har en anden lyd. Man opdager, at solen er på vej til at skinne. I sin morgenrøde kåbe strækker den sig dovent i horisonten. Glæder sig over tanken om, at det er søndag. Himlen er klar, den farve, som kun efterårshimlen kan have. Et lys så klart, at det er næsten gennemsigtigt. Man kan se igennem, man kan skimte vinteren og samtidig få øje på resterne af sommer. Klatter af vemod og farvel blander sig med nye ingredienser. To dele håb og en del glæde. Over morgenen. Og solen, der nu er steget lidt højere op på sin himmelstige. Et trin af gangen. Intet hastværk. Stå stille lidt. Bare være. Nyde.
Så vågner man en morgen og opdager, at alt er nyt.

En ny fornemmelse af lethed. Noget er forsvundet i løbet af natten, noget der var tungt og klæbrigt i går. Som at være på rejse, hvor man har kæmpet med tung kuffert, overfyldte tog og ventetid i dagevis. Ugevis. Eller længere. Pludselig er man ankommet og man aner ikke engang hvordan. Et skridt af gangen. Kufferten står åben og selv ligger man som prinsessen på ærten i sin himmelseng. Med udsigt til morgen. Ligge helt stille. Bare være. Nyde.

Så vågner man en morgen.

Man står op, laver kaffe og lukker hunde ud. Opdager, at man er glad. Lettere. Og at troen har skubbet tvivlen til side og kaster kærlighed på hvert eneste øjeblik.
I det øjeblik kaffemaskinen begynder at lave sin bryggelyd og duften hvirvler ud og ind, overtager alle sanser, i det øjeblik, hvor solens stråler rammer køkkenbordet og i det øjeblik hvor kæresten kommer ned af trappen og glæder sig over udsigten til blødkogte æg. I det øjeblik er man lykkelig.

10 kommentarer:

 1. God morgen, kjære deg! Nyt dagen, nyt alt det nye... Ta i mot, lev! Man skal ikke alltid begripe, men gripe...
  God søndag, kjære venn! Klem fra meg

  SvarSlet
  Svar
  1. Klogt sagt, man kan ikke altid begribe, men gribe. Du har helt ret, det mærker jeg. Og dagen i dag kaster lykke af sig, det er bare at åbne hænder og hjerte og tage imod! ;)
   Klem tilbage.

   Slet
 2. Det er lige sådan det kan være. Dejligt. :-) Og heldigvis sker det næsten dagligt. :-) En rigtig god søndag til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, ikke sandt? :) Håber din søndag var fin!

   Slet
 3. Så deilig beskrivelse av et lykkelig øyeblikk..og hverdagslykke:)Nydelig:))Hilsen Else Britt:)

  SvarSlet
 4. Dejlig læsning - du beskriver din morgen så godt, at din glæde og lykke bare strømmer ud gennem skærmen og får mig til at smile. Tak for at dele dine øjeblikke :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak. Må din dag blive fin! :)

   Slet

Ordet er dit! Og jeg bliver så glad, hvis du skriver i gæstebogen og efterlader en lille hilsen.