fredag den 18. maj 2012

Ord, bøger og en rejse


Jeg har købt en bog om turen. Hedeturen. Rejsen til et andet sted. Den handler om overgangsalderen og er skrevet af Hanne Rolsted Jensen. Jeg glæder mig til at læse den. Lige nu læser jeg bare små bidder. Glimt. Jeg bliver lidt forskrækket.  Er det virkelig dér, jeg er? Er jeg blevet så gammel, at jeg er på vej til et andet sted, hvor kvinder gennemgår en forunderlig slags forvandling? Jeg læser om kroppens forfald, alt det, der sker rent fysisk og jeg ryster på hovedet i vantro og afmagt. NEJ! Det har jeg på ingen måde lyst til. Men alternativet er langt værre og jeg elsker mit liv.

Svaret på spørgsmålet er i øvrigt ’ja’. Det er dér, jeg er. Om jeg vil det eller ej. Og jeg vil leve godt, så jeg udforsker min tilstand og krydrer med nysgerrighed.  Jeg vil gerne med på rejsen til ”det andet sted”. Jeg vil vide mere og lære mig selv at kende på ny. Jeg har tænkt mig at få det bedste ud af denne grænseoverskridende tid og give videre, hvis jeg skulle støde på guldkorn. I første omgang vil jeg læse ’Hedeturen’ og tage det med mig, jeg kan bruge. Tak til Hanne fordi hun skrev bogen og kastede lidt lys over noget, som på mange måder er tabu. Ikke mindst den psykiske del.
På bordet ligger også et par bøger med digte. De sidste par måneder er der dukket digte op i mit univers. Små poetiske sætninger. Noget andet. Jeg tager imod og skriver ivrigt ned. Og det har gjort, at jeg igen er blevet interesseret i andres digte. Jeg har netop læst Bengt Jacobssons fine tankelyriske bog ’Eftersom min lade er brændt ned, kan jeg nu se månen’. Et zenbuddhistisk budskab som rummer fin og paradoksal indsigt.

Min lade er brændt og ilden ulmer. Nye horisonter dukker op bag røg og ruiner.

Så har jeg læst bøger om Gud og hver mand, kvinde og en om enneagrammet. Forleden aften slog det mig pludselig, at det er længe siden, jeg sidste læste en krimi og jeg mærkede et stik. Et savn. Jeg har lyst til en helt almindelig eller ualmindelig god krimi, bare sidde i min sofa med te og tæppe og læse en god historie. Et velkomponeret plot. Jeg granskede min reol og blev lidt skuffet. Jeg har ikke mange ulæste krimier på hylden, men en masse andre bøger, som jeg glæder mig til at læse. Jeg fandt dog en. Marekors af Jo Nesbø. Den er jeg nu i gang med. Og jeg har lovet historien, at den bliver min weekendven. Vi skal sidde ude i solen og læse. Solbriller, kaffe og nydelse. For vejret bliver godt!
Læser du noget spændende i øjeblikket? Noget, du vil anbefale? Fortælle om? Jeg lytter gerne, mens jeg sniger mig ud i formiddagen iført løbesko, klar til at indtage dagen, livet, på vej mod nye horisonter og et andet sted.

God fredag.

5 kommentarer:

  1. Jeg leser litt i en gammel bok fra 90-tallet som heter Kropp uten alder, sinn uten tid. Deepak Chopra. Og jobber med mange interessante tanker som sikkert kan ligne på den boka du leser.

    På orginalspråket heter den Ageless Body, Timeless Mind.

    SvarSlet
    Svar
    1. Den lyder interessant. Læser selv, sideløbende med andet, Deepak Chopra's "Oplevelsen af Gud". Jeg har noteret mig bogen. Liker titel! ;)

      Slet
  2. Jeg er lige startet på "Din historie - din styrke" skrevet af Debbie Ford. Bogen handler om de muligheder, vi hver især har med i bagagen. Ved ikke om den er god, men glæder mig til at finde ud af det ...

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Tove, det lyder som en interessant bog. Spændt på hvad du synes? Giver du en lille anmeldelse? :)

      Slet
  3. Jeg leser som vanlig flere bøker samtidig (fryktelig uvane, det der..). Nå leser jeg Knausgårds Min Kamp 2. Jeg vet sannelig ikke hva jeg skal si om Knausgårds universt. Til tider meget interessant, innimellom direkte kjedelig. Skiftende! Men absolutt leseverdig, særlig for oss som er ord-folk... :)

    Ellers så leser jeg stadig i "Dyp glede" av og med Arne Næss. Det er en bok som kan ligge på nattbordet og bli lest i små drypp nå og da.
    Har akkurat bestilt en bok om Mindfullness, kalt "Mindfullness i hverdagen", forfatter Rebekka Th. Egeland. Spent på den!

    Og du: Jeg leser her inne, stort sett hver dag, selv om jeg ikke skriver. Nå var det godt å sende en hilsen. Varm klem fra kalde nord!

    SvarSlet

Ordet er dit! Og jeg bliver så glad, hvis du skriver i gæstebogen og efterlader en lille hilsen.