lørdag den 3. marts 2012

Byggestøv og særligheder


Kaffe med mælk drukket af et turkis krus. Solen skinner gennem vinduet og kaster lys og skygge i mit rum. Et billede er kommet op på væggen og spreder farve. Symfoni i orange. En due. En valmue. Roen breder sig efter lørdagens rengøring. Tidligt op og alligevel frisk på en doven måde. Bare sidde lidt her. Lade kaffen gøre sit, smagsindtryk, lukke øjnene, mærke varmen fra solen og foråret, der så småt træder i karakter. Selvom det ikke er lige nu at det skal på scenen, så kan man jo godt øve sig. Generalprøve. Og dagen i går var et sandt inferno af forårsfornemmelser. Noget i mig vågnede. En lille glæde. Et savn blev forløst. Jeg kunne svæve på solbølger. Og vil have mere!

Det er godt at være tidligt færdigt med dagens gøremål. Specielt dem af rengøringsmæssig karakter. Vi ordnede en sal hver og var effektive. Det er fast arbejde, for byggestøvet falder med sin gule farve, næsten som pollen på en sommerdag. Det kan vare i månedsvis siger kloge hoveder. Jeg støver af. Igen og igen. Vasker. Hvor kommer det fra? Usynligt daler det fra årevis af byggeri og lægger sit gule pollenstøv på bøger, i vindueskarme, på alle overflader og i alle revner og sprækker. Men lige nu er her rent igen. Samvittigheden snurrer velfornøjet. Og kaffen smager vidunderligt akkompagneret af solskin gennem vinduerne. Fuglene synger med.

Det bliver en fin lørdag. Gode planer. Selskabelighed. Og tid til bare at være, gøre sig langsom, tage bad i timevis eller skrive ord, der bare vil boltre sig med forårsvejret, så skrøbeligt at det er smukt på en helt særlig måde. Som en valmue. Hvis man elsker den for meget og i sin ildhu vil plukke den, visner den. Dør. Sådan er det med foråret lige nu. Nok se, ikke røre. Bare sidde her. Betragte. Acceptere. Sende fingerkys. Forsigtigt. God lørdag.

6 kommentarer:

 1. Jeg er der... kjenner stemningen...du er god til å dele Lene...Fint å høre at du har det godt...

  Lev og nyt... Klem til deg

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har det fint tak, Anita! :) Livet tog en drejning, det gik lidt ned, men det er jo det, jeg skriver om, livet: Ups and downs and inbetweens! ;)

   Håber du nyder livet i Kina. Klem.

   Slet
 2. Heisann.
  Godt å få unna sånne gjøremål tidlig på dagen, slik at man kan nyte resten av dagen ja!
  Håper det ble en bra lørdag :).
  Nyt søndagen!
  Klem Einy

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Einy
   Det er nemlig skønt at få den slags gøremål hurtigt overstået, så man kan nyde alt det andet! ;) Lørdagen blev god og søndagen ligeså. Håber også du har haft en fin weekend.

   Klem.

   Slet
 3. Håper helgen din har vært akkurat slik du har trengt den, Lene.

  Nydelig de gule små blomstene på bildet. Vet du hva de heter?

  God søndagskveld, søte.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elisabeth selv søde ;)
   De små gle blomster hedder erantis (på dansk). De er forårsbebudere slik vintergæk er det. Vi har mange af dem nu og de er nydelige!

   God aften til dig også. Klem.

   Slet

Ordet er dit! Og jeg bliver så glad, hvis du skriver i gæstebogen og efterlader en lille hilsen.