lørdag den 30. oktober 2010

Time-out

Lørdag morgen er ankommet ligeså stille. Uden meget postyr har den parkeret sig i indkørslen. Det er stadig mørkt udenfor og selvom klokken snart er halv otte, synes jeg nærmest at jeg er stået midt om natten. Det er ved at være vinter! Sådan er det jo. Mørket, som fylder mere end lyset. Mørket, som æder sig ind på dagen og lyset og skaber kontrast til alt det, vi ser i dagslys. Uden kontraster er der ingenting. Uden modsætninger ingen energi, ingen bevægelse.
Kaffen er god denne morgen. Oktober er ved at pakke sammen, i morgen ved midnat drager hun videre ud i verden og forsvinder indtil næste år. Men næste år skal hun bo på en andet pensionat. Mit pensionat lukker og slukker ved årsskiftet.
Det er nu lidt vemodigt, min ven. Oktober ser på mig med sine store brune dådyrøjne og jeg smelter som et stykke is på en tallerken. Så skal vi aldrig ses igen? Jeg ryster på hovedet. Selvfølgelig skal vi da det! Du vil altid være Oktober i din måned, altid være en del af min cyklus og alt det, der er. Jeg skal bare prøve noget andet og derfor lukket jeg mit pensionat. Men først når November og December har boet her. De har jo allerede booket sig ind.
Oktober smiler. Tja, alting forandres. Og der er sket en stor forandring med dig de sidste par dage! Du har haft godt af din time-out.
Det er rigtigt. Som Oktober siger, har jeg haft en time-out de sidste to dage. Det var nødvendigt. Det kunne jeg bare mærke. Kæresten er som bekendt i Skotland og jeg har været her helt alene sammen med mine skønne hundepiger Keeva og Aimee. Bare os tre. Men alene. Jeg har ikke set andre mennesker. Dog været i kontakt med gode veninder, kære sjæle, på telefon, SMS og ja - bloggen lever jo i bedste velgående og heldigvis for det! Men jeg har trukket stikket ud hvad angår den fysiske omverden. Ingen job, ingenting. Kun lige det, jeg orkede. Hvile. Tanker, som er blevet mere luftige og lidt lysere. Jeg har fodret dem med glæde og velvære.
Jeg kan anbefale at tage en time-out engang i mellem. Gå helt ind i dig selv og vær alene. Giv plads til alt det, du rummer, og slap helt af. Jeg har aldrig gjort det før på denne måde, men efter de sidste ugers hektiske tankeaktivitet, følelser i stormvejr, søvnløse nattetimer og tvivl-tro på vippebræt, ja så var det en gave til mig selv. Jeg var ikke engang klar over, at det ville blive sådan. Torsdag var jeg influenza-agtig og søvnløs og meldte mig syg fra arbejdet. Det gav mening! Men fredag? Det var et valg. Et velvalgt valg. I går fandt jeg roen. I går var der pludselig plads på øverste etage og jeg mærkede en stille glæde i en træt krop. Tankernes feng shui. Det har det været. Og kroppens holdeplads.
Nu er det lørdag og weekenden er klar til at indtage scenen. Lyset begynder at blande sig derude, jeg kan skimte træerne som silhoutter mod noget, der godt kunne gå hen og blive en blå himmel. Senere i dag kommer kæresten hjem, men jeg har i sinde at fortsætte min rolige væren. Jeg skal læse resten af den vældig gode bog "Traveling with Pomegrates" af Sue Monk Kidd og måske begynde på den næste bog på min liste. "Brida" af Paul Coelho. I morgen er der skrivekurs, allersidste lektion. Det er på en måde lidt vemodigt, det har været en fantastisk rejse! Men jeg er taknemmelig for alt det, jeg har lært. Og der er kommet en skrivegruppe ud af det, to af os på holdet (hun er faktisk fra Norge, der er noget med Norge og mig!) har aftalt at gå videre og der er kommet to andre medlemmer til. Så der skrives videre. Og jeg er startet på min helt egen historie. Der sker lidt ting. Gode ting.
Mere senere ... Jeg ønsker dig en dejlig lørdag og husk det dér med time-out. Ikke kun en time eller to, selvom det er bedre end ingenting. Tillad dig selv den store glæde at være alene i lidt længere tid med det allerbedste selskab, du nogensinde kan få:
Dig selv! :)

Ha' en dejlig lørdag!

16 kommentarer:

 1. Det er en åbenbaring at mærke, hvordan det fylder ens væren at give plads til sig selv og intet andet... Tankernes feng shui - dejligt udtryk! Så er der plads til de smukke, udvidede og gode tanker - dem der giver meget mere plads til os selv *S*
  Fantastisk lørdag til dig - vejret er lige til Sue Monk Kidd, så kan man høre biernes summen...

  SvarSlet
 2. Det gjør noe med meg å lese innleggene dine. Jeg nikker og er så enig, smiler over formuleringene dine og kjenner så godt hva ordene dine gjør med meg.

  Jeg liker også å være alene, med tankene mine, med selskapet mitt. Men jeg er også glad i å være sammen med min mann, bare oss to. Vi prater om alt. Det er godt.

  Jeg er glad oktober snart pakker og drar. Jeg synes det er årets verste måned. November likeså. Desember er så opptatt med sine juleforberedelser, så den er bedre. Vi får bare holde ut med novembers nærvær, før vi gyver løs på julen.

  Klem til deg min danske venn. Kos deg med kjæresten og lørdagen.

  Marit

  SvarSlet
 3. Hvor er det godt, at du har taget dig en time-out og trukket stikket ud! Det er så vigtigt, at vi mærker, hvornår vi har brug for restitution og genopladning. Det er jeg blevet meget bevidst om i de sidste fem år.
  En rigtig god og afslappet weekend til dig, Lene, klem!

  SvarSlet
 4. Ja,ja,ja, hvor bliver jeg i godt humør af at læse dit indlæg Lene , der er ikke noget bedre end sit eget selskab, sine egne tanker, jeg er også begyndt at slukke for musikken i radioen engang imellem, bare for at skabe de perfekte rammer om sig selv, med ro til fordybelse, jeg vi også i gang med lidt læsning i dag, det er så dejligt med nye input.
  Varme klem fra Odense.

  SvarSlet
 5. Ja, det er meget viktig å ta en time-out i blandt - og finne seg selv i alt som fyller en i løpet av uker og måneder. En skal være mamma og kjæreste, kollega og venn. Fly hit og dit og ta ansvar for andre...
  Nesten hver sommer tar min kjære med seg barna til sin familie. Jeg velger å bli igjen hjemme. Gjerne 2 uker i strekk. Jeg kan ligge timesvis på sofaen og bare stirre i taket og la tankene fly.
  Stillheten er deilig når en får den i slike drypp!!!
  Ønsker deg en god helg! Nyt dagene!!!
  Klem fra Lunalu

  SvarSlet
 6. Så utrolig bra skrevet!
  Man trenger en time out av og til ja.

  Nyt en rolig helg!

  Klem

  SvarSlet
 7. I dag kjenner jeg at jeg blir både oppløftet, ettertenksom og ja, litt trist når jeg leser det du skriver her. Ikke trist av selve temaet, men av de tanker og følelser det å lese innlegget ditt - og det nedenfor - setter i gang i meg. Oktober er slutt, dager kommer og går i et evig kretsløp der sandkornene i vårt livs timeglass ubønnhørlig renner ut, og jeg er i dag i en melankolsk stemning som gjør meg veldig var for både ord, musikk og ... ja, veldig bevisst tiden! På både godt og ondt...

  Ha en fin helg, Lene, og kos deg med din kjære når han nå i dag kommer hjem. For som ordtaket sier: Absence make the hart grow fonder...

  Klem

  SvarSlet
 8. Rina, ja, det er vidunderligt. Man skulle gøre det noget oftere. Det er åndelig restitution og i høj grad undervurderet!

  Marit, tusind tak for dine gode ord. Det betyder meget for mig, at mine ord og indlæg har den indvirkning på dig. Glad for, at jeg kan dele på den måde! Men jeg er uenig i, at oktober og november er "de værste måneder". Jeg ser på månederne og året som en helhed og som en del af livet. Kontrasterne om du vil. Men jo, både november og december kan være nogle tågede mørke nogle, i hvert fald her i Danmark. MEN, så gælder det om at finde andre lyspunkter! Synes jeg. Selvom det ikke altid er helt nemt ;)

  Lunalu, så godt at høre, at du også tager den slags time-out engang i mellem! Guld værd, ikk? :)

  Janna, jeg har det ligesom dig lige nu. Lidt melankolsk, meget påvirkelig. Det er både årstiden, min alder (fødselsdag til december) og det hele. Den beslutning, jeg har taget, mødet med mig selv i en helt ny rolle og som den, jeg egentlig er. Mørket og lyset. Jeg svinger meget humørmæssigt, men for det meste er jeg glad på en stille måde. Som dig bliver jeg utrolig påvirket af ord, musik og stemninger. Alting går lige ind!
  Bevidst om tiden, ja! Og bevidst om, at jeg nu vil leve som jeg er og efter det jeg tror på. Følge hjertet. Det er en stor omvæltning! Men en god en, når det kommer til stykket! ;) Meget god endda!

  Og ja tak, kæresten er kommet hjem med flotte gaver og nu synes jeg det er helt okay, at vi igen er to! :)

  Klem til jer alle - skønne kvinder! :)

  SvarSlet
 9. Jeg er helt enig med deg, Lene :-) Vi skulle vel kanskje vært flinkere alle mann til å ta en time-out, tømme hodet helt og nullstille oss. Så fint at det har hjulpet deg da :-)

  Ha ei fortsatt fin helg og klem fra Siv

  SvarSlet
 10. Time-out er godt...og det å være alene en gang i blant er også godt. Bare det ikke blir for ofte og lenge av gangen.
  Ja, snart november...en mørk måned mellom høst og jul. Nesten en "vente"måned på at noe skal skje:)
  Nyt kvelden med hundene...klem fra meg:)

  SvarSlet
 11. There are a number of challenges associated with treating emetophobia.
  Here is my site ; emetophobia treatment Colma

  SvarSlet
 12. Though lupus can be controlled by a specific treatment for lupus
  and flare symptoms and signs of lupus. Many people would explain
  my back. 3% of babies with the heat from the disease.
  my site - lupus specialist maryland

  SvarSlet
 13. Yet, Sometimes, exercise and aid you keep your cholesterol
  tier in go over. This memorial tablet inhibits the rakehell stay put to the sides of the
  drainpipe.

  my web blog; best cholesterol High natural remedies

  SvarSlet
 14. No two cases of parkinson's disease will local newspaper more or less the Daily ups and downs in pickings concern of his begetter.

  Here is my web blog - Parkinson's disease specialists Alligator

  SvarSlet
 15. Mozilla has as well whole revamped their original recession recreate into your conclusion to try your hand at blogging?
  Patch In that location are several hoi polloi who mock blogging,
  nearly of since they do not ask me to adhere some or acquire
  any sort of foresighted-term relationship with the department or the orbit.


  Here is my blog post click here
  Also see my website - click here

  SvarSlet
 16. So, the great unwashed go on tattle me, is the Best Blogging site.

  The endeavor and money that your ability of doing what they say, becoming who and what
  they are, and making what they create.

  my weblog; Click Here

  SvarSlet

Ordet er dit! Og jeg bliver så glad, hvis du skriver i gæstebogen og efterlader en lille hilsen.