tirsdag den 3. august 2010

Tågetrolde


Magisk diset morgen. Vidste jeg ikke bedre, kunne jeg godt føle mig hensat til et eventyr. Luften er sprød, en smule kølig og landskabet er indhyllet i tågedisen, som nu forsigtigt at ved at lette. Himlen kommer til syne, skyer, nu træer ... Snart er magien forduftet for en stund.
August har været ude på sin helt egen morgentur. Hun var allerede væk, da hundene og jeg stod op. Og det er tidligt! Men August er en morgenmåned, siger hun. Kan godt lide det tidlige og det friske. Opleve magien som nu her til morgen! Glitrende edderkoppespind i hegnet, fintmalede tråde af næsten gennemsigtigt sølv. Og så taler jeg med trolde! Hun smiler, mens hun skænker kaffe.
Trolde? Jeg ser forbavset på hende og aner ikke, hvad hun taler om. Hvis altså hun mener rigtige trolde. Og der findes rigtige trolde?
Tågetrolde ja! Hun nikker og sætter sig ved bordet foran mig. Drikker forsigtigt af den varme kaffe og gør klar til at fortælle mig lidt om disse væsener, hun tilsyneladende konverserer med i den tidlige morgenstund.
Hvis man står rigtig tidligt op, siger hun og allerhelst i min måned august, så kan man være heldig at møde en eller flere tågetrolde. Først kan man næsten ikke se dem, men så dukker de op af tågen. Hvis man altså er heldig!
Og hvad taler I så om? Nu er min nysgerrighed vakt. Ikke at jeg tror på trolde! Det gør man vel ikke, vel? Men jeg tror da på August!
Tågetroldene er den tidlige morgens magikere, siger hun. De har visdom og forstand. De har adgang til det underjordiske, altså det ubevidste. Og de er universets forlængede arm og mulighedernes vogtere.
Det lyder sørme spændende, August, siger jeg. Er du sikker på, du ikke har gået i søvne?
Hun smiler bare af min frækhed. Jeg har en besked med til dig, siger hun. Tågetroldene går nemlig ikke ud fra, at du står endnu tidligere op end du gør allerede. Og når du så går ud, er du optaget af hundene og dine egne morgentanker. Tågetroldene siger, at du skal tro på din drøm. Det, der optager dig lige nu og som du går og spekulerer lidt over. Tænker på, om det nu overhovedet kan lade sig gøre. Og om du har ret i, at du har fået en gave, du skal udnytte. At det er nøglen.
Og tilføjer hun, troldene siger at du har ret. Du har fat i den lange ende. Måske føles det lidt uklart lige nu. Måske gnaver tvivlen og fornuften prøver at få overtaget. Men lad være med at lytte! Gå videre og gør det, du har lyst til at gøre. Tro på det og følg dit hjerte.
Jeg smiler lidt. Ligegyldigt om man tror på tågetrolde eller ej, så er budskabet ikke til at tage fejl af. Følg dit hjerte og tro på din drøm! Find din vej og følg den. Gennem dis og tåge. Over bjerge og gennem dale. Gennem sommer og vinter. Følg dit hjerte!

1 kommentar:

  1. Smuk historie og det bedste råd i denne verden: følg dit hjerte.
    Klem

    SvarSlet

Ordet er dit! Og jeg bliver så glad, hvis du skriver i gæstebogen og efterlader en lille hilsen.