lørdag den 12. juni 2010

Fisk i Kødbyen


København er en levende by. Den har sin helt egen personlighed og er ligesom et menneske. Den har sine gode sider og sine mindre gode sider, sine styrker og sine svagheder. En by fyldt med kontraster for uden disse tilsyneladende uforenelige modsætninger er alting bare ens og intetsigende. Ligegyldigt! Sådan er det også med mennesker! Det er, når man blander sine kontraster og tør vise, hvem man er, når man kender sine styrker og erkender sine svagheder, at man står frem som unik. Som helt sin egen og som den, man virkelig er!

Københavns forskellige bydele bliver mere og mere markante. Området bag Hovedbanegården ved Halmtorvet har jeg tidligere beskrevet i forbindelse med et cafébesøg. Og i går aftens besøgte jeg sørme endnu engang det selvsamme område for at gå på fiskebar med en god veninde. Vi mødtes på Hovedbanen. Slog vejen omkring en fantastisk etnisk kælderbutik, hvor man kan købe alverdens lækre orientalske specialiter. Vi skulle lige have lidt med hjem! Så skyndte vi os videre til Halmtorvet og ned til Flæsketorvet, hvor Fiskebaren ligger. Midt i den gamle Kødby. Men kødet er erstattet af frisk fisk. Og heldigvis for det!
Der var en fantastisk stemning sådan en fredag aften. Sjovt at begive sig ind i den gamle Kødby for at spise fisk! En ny lille perle er vokset op i hjertet af København. En meget populær perle! Vi havde bestilt bord, men ellers sidder man oppe i baren og venter på, at der bliver et bord ledigt. Det var dér mange, som gjorde. Restauranten blev hurtig fyldt og folk stimlede sammen udenfor. Ventede, snakkede, drak vin ved små borde og hang ud. Hyggeligt!

Vi fik os en fantatisk fiskeoplevelse! Delte en forret og spiste så hver vores hovedret. Veninden snuppede en tallerken fuld rygende varme muslinger og jeg spiste havtaske med de lækreste nye kartofler, grønne og hvide asparges og en velkomponeret sauce af smør, hvidvin og krydderurter. Det smagte skønt! Stemningen var uhøjtidlig og alligevel var der helt styr på gæster og borde. Der manglede ikke noget! Oppe i baren gik snakken ivrigt og efter 2,5 time fik vi vores regning, for så gik bordet videre til "næste hold". Det vidste vi nu godt. Vi betalte og vandrede ud i sommeraftenen. Fandt en cafe på Halmtorvet med markiser og varmelamper, hvor vi kunne sidde med tæpper og snakke videre, mens byen omkring os summede af aftenliv. Blandt kontraster, modsætninger, uforenelige og dog ...


Billedet er lånt på ibyen.dk

2 kommentarer:

 1. Høres ut som du hadde en kjempekoselig fredagskveld med din gode venninne:)
  Ønsker deg en fortsatt fin kveld:)
  Klæm fra Kate:)

  SvarSlet
 2. Takk for alle gode tips, både om Thy og København.
  Halmtorget og Kødbyen har jeg ikke vært i, tror jeg. Og siden vi skal til København enda en gang i sommer, må disse stedene besøkes. Jeg som elsker havets desikatesser......

  SvarSlet

Ordet er dit! Og jeg bliver så glad, hvis du skriver i gæstebogen og efterlader en lille hilsen.