tirsdag den 22. december 2009

Ønsker, valg og snarlig juleferie

Det er en fordel at kende sine ønsker. For ønskerne kan give mig retning, når jeg kender dem. Ønsker danner grundlag for de valg, vi træffer. Men det er faktisk nemt at vælge "forkert". Der er øjeblikke, hvor vi tror vi ønsker os noget. Er sikre på det og træffer vores valg i det øjeblik. Bagefter ved vi måske godt, at det ikke var det bedste valg. Det fik os ud på en omvej. En af de mange omveje.
Jeg har tænkt meget over, om jeg dengang for 1 1/2 år siden traf det rigtige valg, da jeg sagde ja til det job, jeg har nu. Jeg var en smule presset af tiden og fagforeningen, det var dengang, man skulle søge mindst 4 jobs om dagen og møde op til kontrol. Den tid, som jeg selv havde valgt, hvor jeg skulle finde det rigtige job efter en ordentlig kikser i et konsulentfirma, blev langsomt overtaget af systemet og jeg måtte bruge alle mine kræfter og stædighed til at holde fast og holde ved. Der var nogle kriterier, bl.a. var der afstanden. Jeg havde tidligere prøvet at køre turen fra Ringsted til Holte og retur og brugte ofte 4 timer om dagen på motorvejen. Det vidste jeg med sikkerhed, at jeg ikke ville igen! Jeg ville også have et relevant job, jeg ville bruge mine sprog, min salg- og marketingerfaring. De elementer er til stede i det job, jeg har i dag. Men ham, som ansatte mig, og som jeg havde en gode kemi med, han er blevet fyret! Ham som gav jobbet det menneskelige aspekt og havde noget af det, jeg godt kan lide på en arbejdsplads. Det sociale er vigtigt for mig. Det aspekt er meget lille på min nuværende arbejdsplads, det fylder faktisk næsten ingenting.
Så nu sidder jeg her på kanten til juleferie og overvejer for alvor, at jeg faktisk valgte forkert, men det valg blev jo truffet dengang og ikke med den baggrund og viden, jeg har i dag. Jeg troede på det dengang. Jeg havde en god mavefornemmelse. Nu føles det lidt som om, at jeg er rendt panden mod en mur.
Det er for tidligt at træffe en beslutning. Jeg kan ikke sige lige nu, om jeg ønsker at blive eller vil søge nyt job. Og i øvrigt, tiderne er jo også anderledes, det skulle være sværere at finde job i dag. Jeg ved det ikke. Jeg tror på, at hvis det virkelig er meningen, at jeg allerede skal videre, så finder jeg et nyt job. Hvis jeg begynder at søge.
De overvejelser vil jeg pusle lidt med i juleferien. Bare strøtanker. Smage lidt på det.
Denne morgen er kold og blæsende. Der er ikke så meget magi i luften derude. Frosten har sluppet sit jernhårde greb, nu ligger den kun et par grader under frysepunktet, men vinden er isnende kold. Hundene har grebet dagen med deres sædvanlige energi, jeg pudser næse og tænker tanker. Nogle gange ændrer tingene sig igen, det ved jeg. Måske bliver det bedre på jobbet. Måske kan jeg lære at leve med de fejl og mangler, der er. Selvom de er ret store! Måske kan jeg endda være med til at ændre noget til det positive og det gode? Selvom det lige nu føles som noget af det sværeste og selvom jeg for en stund har mistet gejsten?
Det er en masse spørgsmål her på kanten til juleferien. Ja, der er nogle tanker, der skal leges lidt med og sættes i spil.
Lige nu er kaffen varm og dagen i gang. Mørke derude og en dag, hvor de igen lover sne. Kæresten har lovet at køre mig på arbejde. Åh, det er hyggeligt at sidde der til højbords i bondebilen og sludre og høre morgenradio. Dejligt at han gider! Og når han henter mig i eftermiddag, så står menuen på juleferie. Og jeg er sulten. Meget sulten!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Ordet er dit! Og jeg bliver så glad, hvis du skriver i gæstebogen og efterlader en lille hilsen.