tirsdag den 8. december 2009

Løbets alkymi

En aftenløbetur i mørke med pandelampe og hund i refleksvest gjorde underværker. Den forvandlede mig fra en slatten klud til et energibundt. Jeg havde ikke drømt om, at jeg ville have energi til en løbetur, da jeg sad inde på arbejdet og havde et par timer forude inden fyraften. Jeg var så træt, at øjnene bare ville lukke sig og udelukke verden omkring mig. Men jeg holdt ud ... selvfølgelig. Man sidder jo ikke og sover på jobbet, vel? Jeg ved ikke, hvad der fik mig til at smutte i løbetøjet, da jeg kom hjem. Bare en fornemmelse. Og så ville jeg også gerne prøve mine nye vinter-løbebukser - en gave fra bror og svigerinde.
Jeg mærkede straks energien, da jeg tog de første skridt ud af landevejen, ud i mørket. Den kom som en saltvandsindsprøjtning - øjeblikkeligt. Det var simpelthen sådan en befriende og dejlig fornemmelse. Lige før menstruation har jeg en masse energi. Oppustet men fuld af energi! Det gik derudaf i mørket, først med den ene hund og så med den anden. Det er alkymi! Jeg mærkede velvære, glæde ... høj af lyden af mine skridt mod asfalten, mørket, luften. Mens jeg løb sammen med hunden, kunne jeg høre skridt bag mig. Det var mærkeligt, jeg vendte mig om og så et lys. Endnu en pandelampe kom efter os. En mandlig løber dukkede op af mørkets intet. Vi lod ham passere og hilste. Fed fornemmelse. To løbere med pandelampe på en mørk landevej. I et par korte sekunder var vi forende i fællesskab, så forsvandt han i mørket igen.
Jeg har lige haft et par timers energi ... nu mærker jeg trætheden igen. På den gode måde.

2 kommentarer:

  1. Damn, jeg gad godt at have denne energi i disse dage... jeg sidder næsten hen over tasteturet og sover... - jeg er blevet for gammel tror jeg til 3 dages jule-tam-tam i træk... - Kan jeg ikke låne den ene af dine hunde så ville jeg nok være tvunget ud for at bevæge mig lidt... da de jo har brug for luft og motion... ;) (og jeg ligeså.....)

    SvarSlet
  2. Hej Annette
    Det er netop alkymien i løb. Jeg var ligeså træt som dig (!) og så fik jeg energi af løbeturen. Jo, selvfølgelig kan du låne en af mine hunde ... jeg spørger lige, hvem der vil en tur til Barcelona! :0)
    God aften til dig.

    SvarSlet

Ordet er dit! Og jeg bliver så glad, hvis du skriver i gæstebogen og efterlader en lille hilsen.