torsdag den 10. december 2009

Kontrasterne

Regnen er forklædt som sne i pandelampens skær. Den drypper ned og spiller musik i perlegruset. Den hænger i træerne og dingler fra himlen. Jeg går afsted med bøjet hoved stadig som i søvne.
Det var morgenturen rundt med hundene. Nu sidder jeg her igen, køkkenbord, kaffe, knækbrød med ost og et glas tranebærjuice. Torsdagen folder sig ud i mørket og gør sig klar til at indtage scenen for en stund. Jeg synes ikke, jeg har så meget at folde ud i dag. Jeg er træt. Jeg har menstruation og ønsker bare at lægge mig under dynen og sove videre. Det giver slet ikke mening at skulle afsted i dag. Jeg er ikke motiveret. Ikke i dag. Skal man være det? I så fald kan jeg jo ringe og melde mig "ikke motiveret".
Selvfølgelig tager jeg afsted. Jeg er en pligtopfyldende 46. årig med hang til tidlige morgenskriverier, hunde, som danser glade omkring mig, mørke og kaffe med mælk. Nej, jeg har ikke hang til mørke, men jeg har hang til konstrasterne, som giver liv. Livet. Så måske er i dag som den nu er, så jeg kan nyde de mere lyse dage endnu mere. Sætte større pris på dem. Og en menstruations-jeg-ligger-underdrejet-dag er vel heller ikke det værste. Det er bare heller ikke det bedste. December er nået til sin 10. dag og om 14. dage er det juleaften. Der er længe længe til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Ordet er dit! Og jeg bliver så glad, hvis du skriver i gæstebogen og efterlader en lille hilsen.