lørdag den 14. november 2009

Jagtdag

Det er atter morgen. Lørdag morgen, stadig mørkt, men en lille bitte smule lys derude i horisonten vidner om, at dagslyset er på vej. Hvor lyst vil tiden vise. Den sidste uge har vi vandret i mørke både dag og nat. Våde og tunge morgener, dage forklædt som gråt uldtæppe. November november, hvornår mon du smider forklædningen? Eller ser du bare sådan ud?
I dag er jagtdag - uden blyhagl! Det findes ikke her på matriklen. Der kommer et lille hold af kærestens gode venner, morgenmad, så jagt i nogle timer og så sen frokost i gårdens spisestue, hvor svigermor insisterer på, at vi starter med sild (som det hører og bør sig, siger hun), selvom jeg havde insisteret på at stå for maden og har 1,8 kg øko oksekød, der venter på at blive den lækreste jægergryde med alskens gode grøntager og andet. Dertil blød kartoffelmos, som smelter på tungen. Efter min mening er sådan en gang solid "husmandskost" i luksusudgave det ultimative måltid efter jagt, hvor man er blevet en smule kold og våd. Men svigermor vil åbenbart bare have lov til at stresse lidt rundt og servere ekstra ekstra ekstra, så ingen kan spise ret meget af den egentlige ret forfulgt af hjemmelavet æblekage. Hm.
Jeg må lade som ingenting. Lave min jægergryde og lade svigermor vimse.
Det minder mig i høj grad om at være bybo på landet. Stor kulturel forskel. Traditioner vs. sund fornuft. Eller?
Så denne morgen skal der skæres kød og grøntager, gøres klar. Kl. 10 spiser vi morgenmad på gården hos svigermor (vi har desværre endnu for lidt plads til større selskaber)og så skal jeg over og sammenkoge det hele i rigtig rækkefølge. Hundene skal lige have en lille luftetur. Jeg venter på lyset. Jeg gider ikke vandre i mørke i dag. Lørdag. Jagtdag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Ordet er dit! Og jeg bliver så glad, hvis du skriver i gæstebogen og efterlader en lille hilsen.