mandag den 30. november 2009

Farvel November

November betyder den niende. Den var den niende måned efter den gamle romerske kalender. Det gamle danske navn for november var slagtemåned, optakten til vinteren.

Kære November. Afskedens time er kommet. Du er på vej videre, væk fra dette år og kommer først tilbage, når det igen er vinter. Det har været et interessant bekendtskab i år. Du har ikke været gavmild med solskinstimerne, men har derimod flirtet, synes jeg, lidt for meget med regn, rusk og evigt mørke. Du har drillet og gemt dig bag regnvåde skyer. Du har udfordret mig i den grad, men jeg må sige, at jeg er blevet stærkere og har stået imod dit lidt dystre sind. Jeg er nu på vej mod December og December mod mig. Vi mødes lige om lidt og hun bringer lys og gaver. Er mere åben og livlig, kaster om sig med lys i mørket, en optimist af natur. Hun er til at læse! Du, kære November, er derimod lidt svær at forstå.
Jeg vil ikke påstå, at jeg lærte dig bedre at kende denne gang. Du forbliver mystisk og hemmelighedsfuld, skorpion af natur og fuld af finurlige forunderligheder. Nu drager du afsted og kigger dig næppe tilbage. God rejse November, far vel.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Ordet er dit! Og jeg bliver så glad, hvis du skriver i gæstebogen og efterlader en lille hilsen.