lørdag den 17. oktober 2009

Ystad i Oktober


I går var vi i Ystad. I går skinnede solen på os kort efter vi var kommet over Øresundsbroen og kørte mod øst. Øst mod Ystad. Vi mødte desværre ikke Wallander. Men vi havde en dejlig dag i en skøn svensk by, som udover hovedpersonen i Henning Mankels romaner og Bornholmer færgerne, har en masse at byde på. Ystad har rødder tilbage i middelalderen, hvor de store sildeforekomster i Østersøen gjorde byen rig. I dag er middelalderbykernen (Gamla staden) et levende museum for historisk interesserede. Vi gik omkring i de hyggelige små gader, hvor der ligger omkring 300 gamle bindingsværkshuse foruden gamle stenhuse fra middelalderen.
Et smukt syn.

Jeg er ret vild med Ystad. Man føler sig godt tilpas dér. En blanding af nyt og gammelt - mest gammelt - fine butikker og masser af hobbyværksteder, hvor der laves og sælges keramik, forskellige håndarbejder og svenske delikatesser.

Vi spiste frokost på et brasserie som var stuvende fuldt - her spiser de lokale åbenbart gerne - så vi følte os heldige, da der blev fundet plads til os alle fire blandt de svenske gæster. Man sad som på et ægte fransk brasserie og alt var holdt i en enkel rustik stil. Vi snuppede dagens ret: Kylling i en karrybouillon med efterårsæble og kartoffelmos. Det smagte skønt!
Bagefter var vi klar til at se lidt mere af Ystad, mens solen fortsatte med at skinne på os og på blomsterne.

Shopping, kaffe ... og så tilbage mod Malmö og København langs kysten, hvor regnskyerne dansede forbi og træerne skuttede sig i vinden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Ordet er dit! Og jeg bliver så glad, hvis du skriver i gæstebogen og efterlader en lille hilsen.