søndag den 25. oktober 2009

Sydamerikansk karrygryde ala ex

Så er der gang i simremaden og en skøn duft af karry og andre gode krydderier breder sig i køkken og stue. Jeg laver den fantastiske sydamerikanske karrygryde, som jeg har fået serveret af min ex mange mange gange. Den har altid smagt himmelsk! Han laver den sikkert også i dag og den smager stadig godt i en anden tid og andet selskab. Han har den fra sin ex, som var fra sydamerika (et sted). Således er denne ret gået i arv blandt ex'er. Og den fortryller stadig både med duft og smag. Jeg har valgt kylling som kødingrediens. Man kan også vælge andet - oksekød eller lam. Kartoflerne er vigtige. Også her er der frit valg på alle hylder, men jeg kan varmt anbefale røde og eller røde/søde kartofler. Løg og hvidløg svitses i olie, kylling (eller andet kød brunes) og der tilsættes en god del karrypasta. SMAG PÅ DET! Hvor meget er en smagssag. Skal retten være stærk? Eller lidt mildere for mere sarte ganer? Jeg har en sart gane i huset, så jeg giver den knap så meget gas som da jeg var bybo. Der var flere krydderier i spil! Men jeg afbalancerer den, så den er lige akkurat så stærk som kæresten kan klare og så jeg også kan lide den. Den må gerne have bid. Tilsæt så koncentreret tomatpure (en dåse) og bouillon. I dag har jeg tilsat hønsebuillon, men brug gerne grøntsagsbouillon eller andet. Det er dit valg. Din ret. Så skal kartoflerne i små skiver i. Og låget kommes på gryden. Nu skal retten simre. Det er simremad, når det er bedst. Senere ... når kartofler er ved at være møre, kan du tilsætte andre grøntsager efter smag og behag. I dag smider jeg lidt andre rodfrugter i gryden.
Der er ingen opskrift på denne ex-karrygryde ala sydamerika eller ... der er faktisk heller ikke noget korrekt navn på den. Måske engang ... i Sydamerika men ikke længere. Det er en vandrehistorie i form af en gryderet. Men uanset hvad, gør den altid godt. Kast kærlighed i gryden, brug de ting, du kan lide og prøv dig frem. SMAG på retten undervejs. Test den. Det er alkymi ... !
Jeg glæder mig til at spise den nu. Den dufter, den fortryller og den skaber forventning. Et godt glas rødvin og en hyggelig søndag aften med en "ny" kæreste.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Ordet er dit! Og jeg bliver så glad, hvis du skriver i gæstebogen og efterlader en lille hilsen.