onsdag den 21. oktober 2009

Mørke

Så blev det aften. Vi har spist en god hjemmelavet lasagne og nu snorksover kæresten (og hunden!) på sofaen. Søde ser de ud ... men det med hunden var vist ikke helt meningen :0)
Det blæser koldt ude i mørket. Vinter puster mig i nakken. I dag kunne jeg lige akkurat nå de to gåture med hundetøserne, så kom mørket løbende og indhentede os. I næste uge vil det være dér en time tidligere, for så er vi jo gået tilbage til normaltid. Sommertid ... arrividerci. Det betyder DESVÆRRE at det er næsten mørkt, når jeg vender hjem fra arbejde og turene med hundene foregår med refleksveste til både mig og hundene. Så kan jeg altså godt komme til at savne byen ... og lyset. Men kun på det tidspunkt af året og døgnet, heldigvis. Ellers er her jo skønt på landet. Det tænker jeg på hver eneste dag, når jeg går eftermiddagstur med hundene. Elsker en friske luft, markerne og horisonten med sol, skyer, regn eller hvad horisonten nu byder på. Men byen har bestemt sin berettigelse, ikke mindst om vinteren. Da jeg løb aftentur i gaderne ... tanken gør mig lidt nostalgisk. 4 1/2 år på landet og nu er jeg en del af det. Som jeg vidste, at jeg ville blive. Det passer mig jo så fint, men mørket begrænser lidt herude.
MEN, kæresten har lovet at tage hundetøserne på eftermiddagsturen 1 gang om ugen her i vinterperioden. Det betyder at jeg kan smutte i løbetøjet lige fra arbejdet og tage en tur dér, for der er faktisk lys på veje og cykelstier m.m. Så 1 ugentlig tur efter arbejde og så en længere tur lørdag eller søndag. Ja, måske to ture i weekenden. En lang og en kortere restitution. Det er så mit vinterprogram. Ikke helt så meget som jeg kunne ønske, men det er bestemt bedre end ingenting og det vil holde mit humør oppe og holde min kondition på et acceptabelt niveau. For jeg går jo meget hver dag!
Så kan byboen måske ligefrem synes, at livet på landet også er helt i top om vinteren og i mørke?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Ordet er dit! Og jeg bliver så glad, hvis du skriver i gæstebogen og efterlader en lille hilsen.