lørdag den 10. oktober 2009

Citronkylling m. rodfrugter og råstegte kartofler

Madplanerne blev hurtigt ændret, da den økologiske okseklump slet ikke var tøet op. Længere historie, som har noget med kæresten at gøre, men nu vil jeg fokusere på det positive. Okseklumpen er stadig god, økologisk og venter nu i køleskabet på at blive tilberedt og kræset om - i morgen!
Jeg er glad for, at jeg fyldte poserne i Netto i formiddags. Med i poserne var en stor majskylling, som nu syder i ovnen på en bund af rodfrugter. Marineret i en citronoliemarinade med salt, chili og lidt provence krydderier. På panden synger de rå kartoffelskiver, der skal fuldende måltidet som råstegte kartofler. Sådan! Stearinlys i køkkenet, rødvin i glasset og lyden af mad, som ligeså stille passer sig selv. Regnen trommer mod ruden, håndklæderne danser regndans på tørrestativet derude. Nå ja, lad håndklæderne holde fest! Måske tørrer de i morgen? Helgi synger ud af højtalerne ... dejlig musik, lyrisk, eftertænksomt. Han spiller i København til november. Det må jeg næsten ind og høre. Endnu et trip til hovedstanden, min fødeby og mit sted indtil for fire-fem år siden. Jeg - en bybo i provinsen. På landet. Et sidespring. Altså ordene. Ikke mit ophold her. Jeg bor her nu. Jeg elsker landet. Det har jeg nu altid gjort. Så jeg er hjemme, her, nu. Men København vil jo altid være som at komme hjem på godt og ondt. Mest godt. Specielt Frederiksberg, hvor jeg jo er født og opvokset og har boet det meste af mit voksne liv. På nær de to år i Skotland altså.
Det har vist ikke så med med citronkylling, rodfrugter og råstegte kartofler at gøre. Og dog ...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Ordet er dit! Og jeg bliver så glad, hvis du skriver i gæstebogen og efterlader en lille hilsen.