onsdag den 30. september 2009

Penge


Jeg har brugt for mange penge. Jeg har ødslet ... eller har jeg? Spørgsmålet er, om jeg i virkeligheden bare har gjort det, der egentlig er meningen med penge? At lade dem flyde ... flyde ud af mine hænder og videre i deres dans. Videre ... ikke holde fast men lade flyde. Ahhh, se det er jeg ganske god til. Jeg gemmer ikke til natten. Når pengene flyder og skaber energi, kommer flere til ... de kommer flydende, ind i mine hænder, ud af mine hænder og videre, videre, videre. Energi, bevægelse. Ikke stilstand ... ikke stagnation.
Nu skal jeg forsøge at spare i den kommende måned. Altså ... måske lige tænke en ekstra gang på, hvad jeg lader gå ... flyde. Eller skal jeg? Åh, ville så gerne være mere fornuftig hvad økonomien angår ... eller vil jeg? Næh, egentlig ikke. Jeg må i sandhed erkende, at jeg ikke interesserer mig synderligt for at sidde på en kistefuld af guld. Jeg vil hellere lege med guldet, smage på det.
Jeg er i grunden bare et barn, et legebarn, som leger med penge og muligheder. Jeg ejer ikke gods og guld, men jeg føler mig rigere og rigere. Guld, sølv. Sølvet kommer med morgendiser, danser forbi mine vinduer, udenfor og indeni. Guldet, når solen står op og farver morgenhimlen i et fantastisk ildhav af rød og orange.
For enden af regnbuen finder jeg krukken med guld. Jeg åbner krukken (eller er det en kiste?) og guldet vælter ud. Det ønsker ikke at være indelukket i en krukke eller kiste, fanget og fastlåst. Guldet ønsker frihed og bevægelse og jeg sætter det fri ... for at skabe endnu en regnbue, endnu en smuk morgen med dis og efterårsfriskhed.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Ordet er dit! Og jeg bliver så glad, hvis du skriver i gæstebogen og efterlader en lille hilsen.